Home » Nya lokalen?

Nya lokalen?

Som vi meddelat tidigare har vi kommit överens med en fastighetsägare om att hyra lokaler ”ett stenkast” från vår tidigare placering vid gymnasiet. Vi kan nu avslöja att de lokaler som är tilltänkta ligger på Alfred Nobels Allé 110.

Nuvarande hyresgäst för hela byggnaden är Walterscheid, där vi är tänkta att ha halva byggnaden närmast infarten.

För att vi ska få flytta in behövde fastighetsägaren ”Stendörren” skicka in en bygglovsansökan till Botkyrka kommun gällande verksamhetsförändring för sina lokaler. Detta gjordes i november-december 2021.

I vår dialog har bygglovet varit en självklarhet sett från Stendörren och inget vi uppfattat som ett hinder… tills vi i förra veckan fick ta del av den tjänsteskrivelse som adresserat vårt ärende.

De vill avslå vår ansökan!?

Samhällsbyggnadsförvaltningen föreslår i denna att avslå vår ansökan med hänvisning till detaljplanen. Men eftersom alla ärenden ska gå igenom nämnden – politiken – för beslut finns det
fortfarande hopp om att få vår ansökan godkänd. Politikerna följer i regel förvaltningens rekommendationer men kan också välja att gå emot!

Om ni är nyfikna går det att läsa förvaltningens förslag, samt den detaljplan förslaget hänvisar till. Ni kan också läsa vår skrivelse som skickats till nämnden i hopp om att vår bygglovsansökan ska godkännas trots förvaltningens förslag om avslag.

Vi behöver er hjälp att få våra lokaler!

För att fullfölja vår plan om inflyttning under sommaren krävs en välvilja hos politikerna i kommunen..

Sprid gärna vidare! Prata med era politiker, grannar, kollegor, kompisar, i matbutiken – ja överallt, om att Tullinge Gym behövs!

I bästa fall når vi hela vägen till kommunhuset – om politikerna har ett öra mot marken.. Håll alla tummar och tår för att detta nu går vägen!


Bamsekramar från Peter och Bettan

Viktiga dokument:
Detaljplan
Förvaltningens förslag till avslag
Vår motsägelse till avslaget

Comments are closed.